Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Híreink

Tisztelt Egyháztagok! Kedves Testvérek az Úr Jézus Krisztusban!

 

 A koronavírus második hulláma miatt hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Közleménye értelmében 2020. november 11-től szüneteltetünk minden közvetlen érintkezéssel járó egyházi alkalmat. Ezért a Zsinati Közlemény alapján tisztelettel tájékoztatom, hogy a Balatonendrédi Református Egyházközségben visszavonásig szünetelnek a vasárnapi istentiszteleti és egyéb gyülekezeti alkalmak, így a soron következő szombati gyermek és ifjúsági foglalkozás, illetve konfirmáció – előkészítés is. Az iskolai református  hit- és erkölcstan oktatást a szüneteltetés jelenleg nem érinti. Tehát a hit- és erkölcstan órák továbbra is meg lesznek tartva.

 

Továbbá minden egyháztagunk figyelmébe ajánlom az egyházi alkalmak szüneteltetésének ideje alatt, hetente egy alkalommal, megjelenő Református Hírharang c. igei kiadványunkat.  Kérem a Kedves Testvéreket, hogy tartsanak otthoni könyörgéseket, családi áhítatokat és fogadják szeretettel a vasárnapról vasárnapra megjelenő Református Hírharang nyomtatott kiadványban olvasható léleképítő gondolatokat és hirdetéseket.

Imádságos szívvel gondolva mindenkire, különösen is beteg Testvéreinkre és gyógyító Urunk kegyelmében bízva és kérve  vigyük egymást az Úr elé, és az alábbi Ige bíztatásába kapaszkodva maradjunk meg a hitben és a reménységben: „Oltalmazó pajzsodat adtad át nekem, jobbod támogat engem, sokszor lehajoltál hozzám.” (Zsoltárok 18,36)

 

 

Áldáskívánással: Sándor Zsuzsa Noémi református lelkipásztor

 

 

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit 2020. november 8-án 14 órakor kezdődő istentiszteleti alkalmunkra, mely a Balatonföldvári Kistérségi Televízió által rögzítésre kerül.

 

ktv_felvetel_hirdetes.jpg


 

2014. tavaszán elkészült a templom felújítása, melyért 2014. június 15-én adtunk hálát Istennek.

A hálaadó ünnepségen, melyre a környék gyülekezetiből is szép számmal érkeztek vendégek, Nagy Csaba a Somogyi Református  Egyházmegye esperese hirdette az Igét.


 

Nagy öröm érte gyülekezetünket 2013. őszén. Templomunk az évek során elég rossz állapotba került, és szükségessé vált egy felújítás. Az egyházközség önerőből képtelen lett volna a felújításra, ezért figyelemmel kísértük a pályázati lehetőségeket. Tavaly nyár végén hírét vettük a "Vidéki örökség megőrzése" c. templomfelújítási pályázatnak, és a presbitérium egyhangúan a benyújtás mellett döntött. Néhány héttel később kaptuk az örömhírt, hogy befogadták a pályázatunkat. Még ekkor sem lehettünk biztosak, hogy a lehetőség megadatik és templomunk megszépülhet. De nagyon akartuk és bizakodtunk. Végül jó híreket hozott a postás: templomunk felújítására kb. 15millió forintot fordíthatunk.